3 gode måder at holde kontakt over afstande

Hvis et af børnene efterhånden er blevet så stort, at han/hun vælger at flyve fra reden og måske bosætte sig i udlandet er det første spørgsmål, der naturligt melder sig: ”Hvordan holder vi kontakten”. Heldigvis er det blevet langt nemmere i dag i takt med at IT har indtaget vores liv.

Før i tiden var muligheden enten at sende et brev, der ofte var 4-5 dage undervejs eller at tage telefonen og til en helt uhyrlig minuttakst berette om stort og småt. Desværre mest stort, for alle de daglige trivialiteter var simpelthen for dyre at bruge minutterne på.

Her er 3 af de bedste metoder til at holde kontakt over store afstande.

Telefonen
Telefonen er stadig en sikker vinder. Måske har du en smartphone, og så er det jo bare et spørgsmål om at få taget en håndfuld billeder og sendt dem af sted via MMS. Et billede siger jo som bekendt mere end 100 ord. Ulempen ved dette er bare, at det hurtigt kan blive dyrt – især hvis du elsker at fotografere. Så må du bruge mailen i stedet.

Internet-telefon
Er du mere avanceret og ønsker du at høre en stemme fra tid til anden, så glem alt om de gammeldags minuttakster. Løsningen i dag hedder internet-telefoni.

En af de store tjenester, der tilbyder dette (endda helt gratis) er Skype (www.skype.com). Alternativt har Google en tjeneste kørende, hvor både video og lyd transmitteres.

Endelig har Apple laves deres eget system, kaldet Facetime, hvor man kan snakke med hinanden ”ansigt til ansigt”.

Facebook
Facebook er også en rigtig god måde at holde kontakten ved lige på. Chat-funktioner, mulighed for beskeder, upload af billeder mv. gør at du faktisk kan lave en hel lille ”rejse-dagbog” deroppe uden at det koster dig en øre.

Fordelen ved denne fremgangsmåde er også, at det er muligt at holde kontakten til alle vennerne og familien på en gang. Hvis du føler dig begrænset af Facebook, så hedder næste skridt en ”blog”.

Her kan f.eks. anbefales blogspot, som er helt gratis at bruge.

Under alle omstændigheder har teknikken i hvert fald gjort, at man aldrig behøver føle sig helt ensom – selvom man sidder på den anden side af kloden.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *